6 favoriete bestemmingen in de Ardèche

Gorges de l'Ardèche

Gorges de l’Ardèche is een kloof langs de rivier de Ardèche in het zuiden van de Ardèche. Het kloofdal heeft enorme rotsformaties van kalksteen, uitgesleten door de rivier de Ardèche. De Gorges de l’Ardèche loopt van de plaats Vallon-Pont-d’Arc tot aan Saint-Martin-d’Ardèche.

Pont d'Arc

Pont d’Arc is een natuurlijke en 34 m hoge brug over de rivier de Ardèche. De indrukwekkende brug Pont d’Arc bevindt zich vlak bij de ingang van de Gorges de l’Ardèche en op 2 kilometer van de plaats Vallon-Pont-d’Arc in de oude provincie Vivarais in het zuiden van de Ardèche.

Balazuc

Balazuc is onderdeel van ‘de 100 mooiste dorpen van Frankrijk’. Het middeleeuwse dorp heeft zo’n 300 inwoners. Het dorp zelf bezit echter niet over bijzondere bezienswaardigheden maar laat zijn charme zien via de avontuurlijke straten die je op je gemak kunt bezoeken.

Vogüé

Deze middeleeuwse stad ligt ten zuidoosten van de gemeente Aubanas, pal aan de oever van de Ardèche. Deze stad staat bekend om Chateau de Vogüé, het 16e -eeuwse kasteel van Vogüé. Door middel van middeleeuwse straatjes word je geleid naar de eeuwenoude kasteelstad.

Monts d’Ardèche

Monts d’Ardècheis een regionaal natuurpark in de Ardèche. Het park omvat het zuiden van de Monts du Vivarais, een bergketen die deel uitmaakt van het Centraal Massief en het meest noordoostelijke deel van de Cevennen, een ander deel van het Centraal Massief.

Privas

Privas is de charmante hoofdstad van het departement Ardèche. e stad ligt ingesloten tussen de riviertjes Le Charalon, Le Mézayon en l’Ouvèze, die uiteindelijk alle drie als l’Ouvèze in de Rhône uitmonden. Bekijk de campings in de buurt van Privas.